Χαμογελαστό μωρό: 3+ 1 tips για να είναι ευτυχισμένο - TFM.gr

Το χαμογελαστό μωρό είναι το όνειρο κάθε γονέα, που παρακαλάει το παιδί του να είναι ευτυχισμένο, θετικό και ήρεμο στην καθημερινότητα.

Φυσικά μέχρι να βρούμε όλοι τους κοινούς ρυθμούς μας, αυτό συμβαίνει δύσκολα. Όταν όμως γίνει πραγματικότητα το συγκεκριμένο όνειρο, το αποτέλεσμα θα είναι μία χαρούμενη οικογένεια!

Το TFM σού προτείνει 5+ 3 τρόπους για να κάνεις το μωρό σου ακόμη πιο χαμογελαστό και ευτυχισμένο…

  1. Του δίνεις έξτρα αγκαλιές και χάδια: Τα μωρά έχουν ανάγκη από τα χάδια και τις αγκαλιές, αφού έτσι νιώθουν συναισθηματική ασφάλεια, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη σωματική, ψυχική και νοητική υγεία. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, ο πιο σημαντικός παράγων για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την αύξηση βάρους των νεογνών, είναι η συχνή συναισθηματική- άρα και σωματική- επαφή μαζί τους. Τα μωρά μας θέλουν να αισθάνονται κάθε μέρα πως είναι αποδεκτά από τους γονείς και την οικογένεια.
  2. Φρόντισε να αλληλεπιδράς μαζί του: Όπως κι εσύ, έτσι και το μωρό σου βαριέται τη μονοτονία. Έτσι θέλει περισσότερο παιχνίδι μαζί σου, να του τραγουδάς όσο απολαμβάνετε το φαγητό σας, να του μιλάς την ώρα που το κάνεις μπάνιο, να τα λέτε στην απογευματινή βόλτα με το καρότσι, να του διαβάζεις παραμύθια πριν κοιμηθεί. Εξάλλου, ακόμη δεν έχεις άλλους φίλους εκτός από τους γονείς!
  3. Μην ξεχνάς να κοινωνικοποιείς το μωρό σου: Μπορεί να μην έχουν πολλούς τρόπους να το εκφράσουν, αλλά ξέρουν από νωρίς να αναπτύσσουν ανθρώπινες σχέσεις. Οι παιδικές, μωρουδίστικες κραυγές, οι κινήσεις χαράς και η τρυφερότητα σε μία νέα γνωριμία είναι η ζωντανή απόδειξη ότι τα μωρά χαίρονται να κοινωνικοποιούνται στον καινούργιο τους κόσμο και να κάνουν «φιλίες» με κάποιον ενήλικα, ένα μεγαλύτερο παίδι ή κι ένα χαμογελαστό μωρό σαν εκείνο.
  4. Να βγαίνεις βόλτα μαζί του: Μη βαριέσαι να φορτώσεις το καρότσι στο αμάξι ή το πάρεις μαζί στον καφέ. Τα μωρά θέλουν τη βόλτα τους, όπως κι εσύ. Απολαμβάνουν να ανακαλύπτουν μέσα από τις αισθήσεις τους και το ανοσοποιητικό σύστημά τους έχει ανάγκη από τον ήλιο, το πράσινο, την αύρα της θάλασσας ανεξαρτήτως εποχής του χρόνου.
  5. Δίνε του τη δυνατότητα επιλογής και συμμετοχής: Ευτυχισμένο μωρό είναι το μωρό που συμμετέχει στις δράσεις και δραστηριότητες της οικογένειας και το μωρό που επιλέγει από νωρίς. Τι μπορεί να επιλέξει; Το παιχνίδι ή το νάνι του, τη θέση που προτιμάει να κάτσει/ ξαπλώσει, μεγαλώνοντας το παραμύθι που θα ακούσει…

Τα ευτυχισμένα μωρά είναι εκείνα που θα μεγαλώσουν και θα γίνουν παιδιά με πρωτοβουλίες. Το παιδί που έχει τη χαρά και την ενέργεια να παίζει, να συμμετέχει, να μιλάει, να έχει άποψη όπως και το παιδί που δε θέλει να κοιμηθεί γιατί περνάει καλά με την οικογένεια είναι ένα χαμογελαστό, γεμάτο ζωή και ευτυχία, εν δυνάμει άτομο.

Write A Comment