Παχυσαρκία και κορονοϊός: Μία σχέση αγάπης και μίσους - TFM.gr

Παχυσαρκία και κορονοϊός , μία σχέση πράγματι αγάπης και μίσους. Αγάπης γιατί ο συγκεκριμένος ιός, ειδικά κατά την περίοδο της καραντίνας, μάς έκανε να αγαπήσουμε περισσότερο το φαγητό. Μαγειρέψαμε πολύ, φάγαμε περισσότερο από ό,τι συνήθως, δοκιμαστήκαμε σε νέες γεύσεις, τσιμπήσαμε τα κιλάκια μας…

Από την άλλη όμως η ίδια σχέση έχει και την άλλη όψη, αυτή του “μίσους”. Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, τα άτομα με δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο από 30 είναι εκείνα που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα αν προσβληθούν από τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα μελέτη που εκπονήθηκε από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, και μάλιστα με παραγγελία της Παγκόσμιας Τράπεζας, αποδεικνύει ότι η παχυσαρκεία αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από τον Covid- 19 κατά 50%!

Η ίδια έρευνα αποκαλύπτει ότι εφόσον ένα παχύσαρκο άτομο προσβληθεί από τον κορονοϊό, έχει αυξημένες πιθανότητες να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο αλλά και αυξημένες πιθανότητες νοσηλείας σε ΜΕΘ.

Παχυσαρκία και κορονοϊός: Ένα κίνητρο για καλύτερη υγεία

Τα παραπάνω στοιχεία στοχεύουν να προειδοποιήσουν και να προλάβουν καταστάσεις, δίνοντας μία σημαντική ευκαιρία και κυρίως ένα κίνητρο στα παχύσαρκα άτομα να παλέψουν ώστε να φροντίσουν την υγεία τους.

Η επιβάρυνση των παχύσαρκων ατόμων είναι σημαντική και όπως είπε ο Μπάρι Πόπκιν, Καθηγητής Διατροφολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου που συντόνισε την έρευνα, «η επιβάρυνση αυτών των ατόμων είναι μεγάλη και προκαλεί τρόμο». Γι’ αυτό φροντίζουμε τη διατροφή μας, αποφεύγουμε τις αυξομειώσεις βάρους και αν ανήκουμε στην ευπαθή ομάδα των παχύσαρκων ατόμων, προσπαθούμε μ’ έναν ειδικό για την απώλεια βάρους.

Έτσι θα νιώθουμε και θα είμαστε πιο υγιείς!

Write A Comment