Ταξίδι στο εξωτερικό: Με τεστ και όχι με υποχρεωτικό εμβολιασμό - TFM.gr
ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ταξίδι στο εξωτερικό: Με τεστ και όχι με υποχρεωτικό εμβολιασμό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Το ταξίδι στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι προστατευμένο από τον κορονοϊό και ο κάθε επιβάτης ενός αεροπλάνου ή ακόμη και πλοίου, να έχει είτε εμβολιαστεί είτε εξεταστεί για Covid- 19.

Παρόλο που αρκετοί πολιτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός, έκαναν λόγο για υποχρεωτικό εμβολιασμό πριν από κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό φαίνεται πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο στην πράξη.

Ταξίδι στο εξωτερικό: Γιατί είναι δύσκολο να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Η αλήθεια είναι πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να εμβολιαστεί ο παγκόσμιος πληθυσμός, γεγονός που δε μπορεί να εμποδίσει τον κόσμο να ταξιδεύει.

Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού παγκοσμίως, καθώς προηγούνται οι ευπαθείς ομάδες. Μάλιστα αν σκεφτεί κανείς πότε θα εμβολιαστούν οι άνθρωποι που ζουν σε λιγότερο αναπτυγμένες χώρες, τότε καταλαβαίνει πως το ταξίδι στο εξωτερικό δε μπορεί προς το παρόν να έχει ως προϋπόθεση τον εμβολιασμό ενάντια στον κορονοϊό.

Μία επιπλέον σημαντική παράμετρος είναι το ότι η απαίτηση εμβολιασμού για ταξίδι στο εξωτερικό, θα δημιουργούσε διακρίσεις έναντι των μη ευάλωτων ομάδων που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί και θα αργήσουν και πολύ βάσει της ηλικίας τους.

Ταξίδι στο εξωτερικό: Ποια είναι η λύση που θα δοθεί

To Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού, WTTC, στηρίζει πλήρως τα τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες στην αναχώρηση, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι επιβάτες των πτήσεων αποδεδειγμένα δε θα έχουν κορωνοϊό συμβάλλοντας στην αποφυγή της διασποράς του.

Το πιο απλό και λογικό λοιπόν θα ήταν ο κάθε επιβάτης να επιδεικνύει το αρνητικό τεστ του. Αυτό ναι, είναι εφικτό να είναι υποχρεωτική και βασική προϋπόθεση στην παρούσα φάση. Ειδικότερα για επαγγελματίες που ταξιδεύουν συχνά, κάτι τέτοιο θα έδινε τη λύση.

Το ίδιο συζητιέται να ισχύσει και για επαγγελματίες αρκετών κλάδων της αγοράς, όπως είναι ο Τουρισμός, ελεύθερη μετακίνηση με αρνητικό τεστ και όχι υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το WTTC καλεί εδώ και καιρό για την καθιέρωση διεθνώς αναγνωρισμένων, γρήγορων κι οικονομικών τεστ κατά την αναχώρηση των πτήσεων σε όλο τον κόσμο. Αυτό θα επιτρέψει την αποφυγή εισαγόμενων κρουσμάτων και θα συμβάλλει στην αποκατάσταση των διεθνών ταξιδιών, γεγονός που θα ωφελήσει την παγκόσμια αγορά αλλά και την ψυχολογία των ανθρώπων.

Write A Comment